Home/Support/Support Forum/Inactivity Disconnect
Welcome to Digi Forum, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Inactivity Disconnect

0 votes
I have a TS8 installed remotely telnetting to a host site via cable connections (cable access at remote and host) over the Internet. The terminals on the port server are configured to auto-telnet to the host. I have "checked" the "Stay Alive" checkbox, but I am still experiencing inactivity disconnects after about 20-30 minutes. The PC's on the network do not experience the same problem, even though they are telnetting to the same host over the same cable connection.

Has anyone experience this same problem? Will "Realport" resolve this problem?

Thanks in advance.

Jack
asked Sep 17, 2004 in Portserver TS by Jack95 New to the Community (0 points)

Please log in or register to answer this question.

1 Answer

0 votes
Two things I could recommend.

Make sure you're on the latest firmware for your Portserver. You can get this firmware from http://www.digi.com/support, then enter in your product/OS combo.

If that doesn't work, make a copy of your configuration with the "cpconf term" command, then call Technical Support.

As for Realport, the driver allows you to manage the serial ports from the OS rather than via Portserver hardware settings. Perhaps that would work out better for you. Also, the driver is designed with spurious network outages in mind, it reconnects without losing any data. It may be a good thing for you to try and compare.
answered Sep 17, 2004 by michaelt Veteran of the Digi Community (758 points)
...