Home/Support/Support Forum/Fax transmission errors when using VSI Fax
Welcome to Digi Forum, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Fax transmission errors when using VSI Fax

0 votes
I am receiving Fax transmission errors when using VSI Fax with the Digi AccelePort RAS product. However, faxing works fine when using the standard com ports.
asked Nov 26, 2003 in Serial Cards by Guest1 New to the Community (1 point)

Please log in or register to answer this question.

3 Answers

0 votes
Make sure you are running the latest driver and firmware available for the Digi AccelePort RAS product.

Look for the file c2modems.ini in the following directory:
C:Program FilesVSIFaxServerlib

Within this file is a section as follows:
[Digi International modems];
mfg-pattern = "Digi International"

add the following command string: disable-class-2.0=true

It should now look like:
[Digi International modems];
mfg-pattern = "Digi International"
disable-class-2.0=true
answered Nov 26, 2003 by Rasman New to the Community (20 points)
0 votes
We were receiving a blank page when a fax was sent by vsi-fax. (No problem with receiving faxes) We added this line and outbound started working, but inbound stopped working. Any ideas?... Thanks, Ron
answered Apr 12, 2007 by rhuseby New to the Community (1 point)
0 votes
I don't have experience using VSI Fax. However, it seems that disabling 2.0 support is probably the reason inbound faxes are not working, if the inbound fax requires 2.0 support.
Which OS and version are you using?
Which Digi driver version in installed?
Which Digi modem firmware is installed?
(The response to an AT i3 issued to the modem will give you the firmware version.)
answered Apr 16, 2007 by User38 Community Contributor (120 points)
...