Home/Support/Support Forum/WIBU-BOX/U with AnyWhereUSB
New and improved user forum site coming soon
Welcome to Digi Forum, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

WIBU-BOX/U with AnyWhereUSB

0 votes
I'm trying to get a WIBU-BOX/U USB dongle to work with the AnyWhereUSB device.

Config Utility finds it, but the Viewer indicates a exclamation point on a yellow background in front of the device. Can't find any documentation on what this indication means.

I'm running on a VMWare'd Windows W2k3 Std (with usbd.sys installed).
The WIBU-BOX/U works fine on a standard PC (tested both W2k and XP) via the standard USB ports. I get the same indication via AnyWhereUSB though.

Other "ordinary" USB-devices work fine via AnyWhereUSB, both in VMWare and on standard PCs.

I have tried ANyWhereUSB drivers 1.80 and 2.40.

Any ideas?
asked Jun 12, 2008 in USB Serial by hl New to the Community (2 points)

Please log in or register to answer this question.

18 Answers

0 votes
Also,

Check Utility responds:

1 USB devices found
No incompatible devices found
Compatible devices found:
WIBU-BOX/U VID=0x064F PID=0x0BD7
answered Jun 12, 2008 by hl New to the Community (2 points)
0 votes
There is a known compatibility issue with at least some of these WIBU USB keys.

Our Engineering group is working with WIBU on trying to get their latest driver to work with the AnywhereUSB. The older WIBU v5.10 driver, however, seems to resolve this issue. You can download it here:
http://www2.wibu.de/share/WkRuntime5.10.exe

Let me know if this helps or not.
answered Jun 12, 2008 by jeremym Veteran of the Digi Community (1,687 points)
0 votes
Thank you so much for the quick response.

The 5.10 drivers resolves the issue quite nicely.

This perticular WIBU-BOX/U is for the FESTO FluidSIM 4-P Application and is marked 00014016, 698529/2208, in case your Engineering Group could use the reference.

Thanks again!
answered Jun 12, 2008 by hl New to the Community (2 points)
0 votes
And thank you for the prompt feedback. I'll let you know if/when WIBU resolves this issue in their latest driver. Please update your e-mail address in your profile so I can contact you that way.
answered Jun 12, 2008 by jeremym Veteran of the Digi Community (1,687 points)
0 votes
I'm also having this problem but the 5.1 wibu drivers don't seem to resolve the issue. I have both a WIBU-BOX/U and a WIBU-BOX/RU.
answered Oct 3, 2008 by RobL New to the Community (5 points)
0 votes
Are you certain that you have the 5.1 driver installed? Some customers have reported issues downgrading the WIBU driver.
answered Oct 3, 2008 by jeremym Veteran of the Digi Community (1,687 points)
0 votes
Yes, I have completely removed the 5.2 drivers that came with my V-ray setup and rebooted. Then I installed the 5.1 drivers. The WIBU-BOX/U (Form-Z) key I have now works but the WIBU-BOX/RU (V-Ray) still doesn't seem to work.
answered Oct 3, 2008 by RobL New to the Community (5 points)
0 votes
When you say "doesn't seem to work", what exactly is the issue? The way I understand it, it's the same issue others were having with certain WIBU keys where the key can't install, so it ends up being listed in Device Manager (and the AnywhereUSB Viewer Utility) with a warning icon. Is that accurate or is the issue something else?
answered Oct 3, 2008 by jeremym Veteran of the Digi Community (1,687 points)
0 votes
Yes, that warning icon is exactly what I'm seeing. Is there a driver version or a firmware update for the AnywhereUSB that will take care of this?
answered Oct 7, 2008 by RobL New to the Community (5 points)
0 votes
Not that we're aware. The only known issue related to (apparently only certain) WIBU dongles is the one that the v5.10 WIBU driver resolves.

In order for us to look into this further, our engineering group would need a WIBU-BOX/RU (V-Ray) dongle that's exhibited this issue. Would you be able to provide one to us?
answered Oct 7, 2008 by jeremym Veteran of the Digi Community (1,687 points)
...