Home/Support/Support Forum/bug report - awusb sw crash / reboot after inserting usb key
New and improved user forum site coming soon
Welcome to Digi Forum, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

bug report - awusb sw crash / reboot after inserting usb key

0 votes
Good morning,
in a windows xp sp2 virtual image (on esx server) I had a usb-to serial converter attached to the digibox (es-u-1001-r100 / us232r-100 with fdti chipset), and after plugging in an additional usb key (jet flash 4Gb key) the digibox lost the connection and rebooted.

I got the following crash error log from the event log viewer:

0000003E ! Assertion Failed in "txprotutil.c" Line 441
"TxStatus == TX_SUCCESS"
Firmware v1.90.5 Uptime 2hrs 21min 26s
Registers: 0806728B 0806727B 000001B9 0000001C
0000000C 00360568 00000001 00363D08
00000022 000001B9 0806728B 0806727B
0806728B 0033B230 08011094 08015844
Stack: C0000001 003665FC 003665FC 00360568
00000003 00000001 00000000 00000000
00363D08 0033B2D4 0033B2A4 0800F5D0
08011038 00000001 00000003 003665FC
00363E10 00000003 00360568 00000000
00000000 00363D08 0033B310 0033B2D8
0800FA44 0800F590 00000003 00000000
00010013 0033738C 0033738C 0800F988
0000003F Software Reboot (User Request)
Firmware v1.90.5 Uptime 1min 31s



more infos on the system:

boot code: 1.5.2
firmware: 1.90.05
hardware 0x6
device id 0x0001
dhcp: disabled
driver version used: 40002670_A.exe
asked Oct 14, 2008 in USB Serial by Gian New to the Community (2 points)

Please log in or register to answer this question.

3 Answers

0 votes
What's the frequency of this issue? In other words, does this issue occur every single time you plug in that key?

Also, after the AnywhereUSB loses the connection and reboots, what happens? In other words, are you then able to interface with that key?
answered Oct 14, 2008 by jeremym Veteran of the Digi Community (1,687 points)
0 votes
Hi,
- it happens sporadically, not in a deterministic way
- after this event, I can reconnect to the box and use the key
answered Oct 15, 2008 by Gian New to the Community (2 points)
0 votes
If you haven't already, try the older v2.40 AnywhereUSB driver. You can download it from our FTP site using the info below. The file name is "40002533_G.exe". You should first uninstall the existing 2.50 version by opening the AnywhereUSB Configuration Utility then click "View / Driver Information / Uninstall" and reboot the VM when prompted. After Windows loads, run the the above .exe file.

Does the issue still occur?

===

FTP site info:

If you are using a FTP client:
Host name: ftp://ftp1.digi.com
Username: austin
Password: !15st3n!

===

If you are using Internet Explorer 6 (or a previous version), copy & paste the following address:

ftp://austin:!15st3n!@ftp1.digi.com

This will automatically log you in with the above Username & Password.

===

If you are using Internet Explorer 7:

1. Copy & paste the following address: ftp://ftp1.digi.com
2. Click the "Tools" button at the top-right and make sure that "Menu Bar" is checked.
3. click "View" at the top-left then click "Open FTP Site in Windows Explorer".
4. In the new window that opens, click "File / Login As", enter the above Username & Password, then click the "Log On" button.
answered Oct 15, 2008 by jeremym Veteran of the Digi Community (1,687 points)
...