Home/Support/Support Forum/when i start my board i got i2c_addr read error.
Welcome to Digi Forum, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

when i start my board i got i2c_addr read error.

0 votes
when i start my board i got i2c_addr read error.

This is my console output.


//
WHEN STARTING BOARD
//

i2c_addr:trigger start fail(81)
i2c_addr:trigger start fail(81)
i2c_addr:trigger start fail(81)
i2c_addr:trigger start fail(81)
i2c_addr failed
i2c_addr:trigger start fail(81)
i2c_addr:trigger start fail(81)
i2c_addr:trigger start fail(81)
i2c_addr:trigger start fail(81)
i2c_addr failed
i2c_addr:trigger start fail(81)
i2c_addr:trigger start fail(81)
i2c_addr:trigger start fail(81)
i2c_addr failed
i2c_addr:trigger start fail(81)
i2c_addr failed
i2c_addr:trigger start fail(81)
½É]¥µ¥¹5aÕͽ¹ed
)ÕµÁMÑ5½É SjRjªµ ½½ÑÉÁÁå¹ÁáµU µÅ¹É¹Éµ¡ÉÁÉÁÅɵÅÉéÑÍéÑÁ¥µ
ÉÑ-¥ÑÙ±½Áµ¹Ñ ½
éÉ5)5%É
å)5ÿNAND: 512 MiB
MMC: FSL_ESDHC: 0, FSL_ESDHC: 1
DRAM: 512 MB
In: serial
Out: serial
Err: serial
Net: got MAC address: 00:04:f3:ff:ff:fa
FEC0 [PRIME]
Autoscript from TFTP... [not available]

User Key 1 pressed
CCWMX53 # mmc rescan 1
CCWMX53 # flpart
Nr | Name | Start | Size | Type | FS | Flags
0 | U-Boot | 0 | 1 MiB | U-Boot | | fixed
1 | NVRAM | 1 MiB | 512 KiB | NVRAM | | fixed
2 | Splash | 1536 KiB | 1 MiB | Splash-Screen | |
3 | Kernel | 2560 KiB | 40 MiB | WinCE-Kernel | |
4 | Filesys | 43520 KiB | 480768 KiB | Filesystem | ExFAT |
Commands:
a) Append partition
d) Delete partition
m) Modify partition
p) Print partition table
r) Reset partition table
q) Quit
Cmd (? for help)> r
OS Types:
n) None
l) Linux
a) Android
w) WinCE
o) NET+OS
OS (? for help)> w
Partition table reset
Nr | Name | Start | Size | Type | FS | Flags
0 | U-Boot | 0 | 1 MiB | U-Boot | | fixed
1 | NVRAM | 1 MiB | 512 KiB | NVRAM | | fixed
2 | Splash | 1536 KiB | 1 MiB | Splash-Screen | |
3 | Kernel | 2560 KiB | 40 MiB | WinCE-Kernel | |
4 | Filesys | 43520 KiB | 480768 KiB | Filesystem | ExFAT |
Cmd (? for help)> q
Partition table NOT changed!
CCWMX53 # update wce mmc 1:1 fat wce-CCWiMX53
reading wce-CCWiMX53
..................................................................................
34019400 bytes read
Calculated checksum = 0x2144df1c
Updating partition 'Kernel'
Erasing: complete
Writing: complete
Verifying: complete
Update successful
CCWMX53 #


//
THIS IS AFTER UPDATE WCE
//

i2c_addr:trigger start fail(81)
i2c_addr:trigger start fail(81)
i2c_addr:trigger start fail(81)
i2c_addr:trigger start fail(81)
i2c_addr failed
i2c_addr:trigger start fail(81)
i2c_addr:trigger start fail(81)
i2c_addr:trigger start fail(81)
i2c_addr:trigger start fail(81)
i2c_addr failed
i2c_addr:trigger start fail(81)
i2c_addr:trigger start fail(81)
i2c_addr:trigger start fail(81)
i2c_addr failed
i2c_addr:trigger start fail(81)
i2c_addr failed
i2c_addr:trigger start fail(81)
½É]¥µ¥¹5aÕͽ¹ed
)ÕµÁMÑ5½É SjRjªµ ½½ÑÉÁÁå¹ÁáµU µÅ¹É¹Éµ¡ÉÁÉÁÅɵÅÉéÑÍéÑÁ¥µ
ÉÑ-¥ÑÙ±½Áµ¹Ñ ½
éÉ5)5%É
å)5ÿNAND: 512 MiB
MMC: FSL_ESDHC: 0, FSL_ESDHC: 1
DRAM: 512 MB
In: serial
Out: serial
Err: serial
Net: got MAC address: 00:04:f3:ff:ff:fa
FEC0 [PRIME]
Autoscript from TFTP... [not available]

User Key 1 pressed
CCWMX53 #


If anyone have good idea about this?
asked Sep 18, 2012 in Windows CE by shiyad New to the Community (5 points)
recategorized Jun 17, 2013 by mcarver

Please log in or register to answer this question.

2 Answers

0 votes
It's probably having trouble communicating with the PMIC on the board. Try disconnecting your RTC battery.
answered Sep 24, 2012 by mcarver Community Contributor (108 points)
0 votes
Hello, Can you check , does your dev board's power supply is working fine?
answered Jul 26, 2013 by cpigilam Veteran of the Digi Community (655 points)
...