Home/Support/Support Forum/Unable to connect XBee Series 2 between USB Explorer and Arduino

Unable to connect XBee Series 2 between USB Explorer and Arduino

0 votes
I recently purchased 2 ZigBee Series 2 modules. I followed all the steps mentioned in [url=http://examples.digi.com/get-started/basic-xbee-zb-zigbee-chat/ basic ZigBee Chat setup [/url] the difference is that instead of having to PC I have one PC and the other one is an Arduino board. I am using This USB Adaptor and this XBee Adaptor TTL

I also tried various sites on the net but both the module refuse to talk :blue: . Below is the Coordinator and Router settings.

Coordinator Settings
Code:
XB24-ZB_20A7.mxi 80 0 251 20A7 0 [A]ID=2001 [A]SC=FFFF [A]SD=3 [A]ZS=0 [A]NJ=FF [A]DH=0013A200 [A]DL=408B8C6B [A]NI= CO [A]NH=1E [A]BH=0 [A]AR=FF [A]DD=30000 [A]NT=3C [A]NO=0 [A]CR=3 [A]SE=E8 [A]DE=E8 [A]CI=11 [A]PL=4 [A]PM=1 [A]EE=0 [A]EO=0 [A]BD=3 [A]NB=0 [A]SB=0 [A]RO=3 [A]D7=1 [A]D6=0 [A]CT=64 [A]GT=3E8 [A]CC=2B [A]SP=20 [A]SN=1 [A]D0=1 [A]D1=0 [A]D2=0 [A]D3=0 [A]D4=0 [A]D5=1 [A]P0=1 [A]P1=0 [A]P2=0 [A]PR=1FFF [A]LT=0 [A]RP=28 [A]DO=1 [A]IR=0 [A]IC=0 [A]V+=0

Router Settings
Code:
XB24-ZB_22A7.mxi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

What am I missing :? Eventually, there will be more than one XBee's but to start with I want to get a point to point chat working.
asked Dec 30, 2013 in Interface/Development Boards by muffadalis New to the Community (0 points)
edited Dec 28, 2013 by muffadalis

Please log in or register to answer this question.

1 Answer

0 votes
Your PAN Id's "ID" need to be the same. Change the coordinator to 1111 or the router to 2001.
answered Jan 6, 2014 by C# Shooter New to the Community (4 points)
...