Home/Support/Support Forum/have xbee pro s3b with foca v2.2 breakout to usb, doesnt test, doesnt communicate, cant get off ground

have xbee pro s3b with foca v2.2 breakout to usb, doesnt test, doesnt communicate, cant get off ground

0 votes
have xbee pro s3b with foca v2.2 breakout to usb

using x-ctu but doesnt test

installed some new drivers but didnt do anything

doesnt communicate

cant get off ground

not that knowledgeable

guy at support @ digi said something about pin 2 & 3
i guess thats on the xbee
not sure what to do
asked Feb 24, 2015 in RF Solutions and XBee by sinkworks68 New to the Community (1 point)

Please log in or register to answer this question.

3 Answers

0 votes
I would suggest that you getting an XBIB-U-DEV development board. It will save you a lot of headaches.
answered Feb 25, 2015 by mvut Veteran of the Digi Community (12,779 points)
0 votes
Have you talked with Foca's support about it? You may need to cut a trace as the XBee S3B XSC uses different pins for some of the lines. Doing a quick comparison between the Boca schematic (http://store.iteadstudio.com/images/produce/Shield/Focav2.1/sch-foca-v2.1.pdf) and the XBee's product manual, (http://www.digi.com/support/productdetail?pid=5298&type=documentation) should allow you to verify that.
answered Mar 3, 2015 by mvut Veteran of the Digi Community (12,779 points)
0 votes
found this video, helped a bit
https://www.youtube.com/watch?v=WTnC1bHoaDM
answered Apr 12, 2015 by sinkworks68 New to the Community (1 point)
...