Home/Support/Support Forum/Installing XCTU on Windows 8.1

Installing XCTU on Windows 8.1

0 votes
I seemed to complete a successful installation of XCTU on my laptop, running 8.1. When trying to launch it however I get "An error has occurred. See the log file..." Within the log file is this message "!MESSAGE An error occurred while automatically activating bundle org.eclipse.core.resources (47)."

Grateful for ideas!
asked Mar 8, 2016 in XCTU by TimW New to the Community (0 points)

Please log in or register to answer this question.

2 Answers

0 votes
Try deleting the .metadata folder from the C:\Program Files (x86)\Digi\XCTU-NG\workspace directory and then re-launching XCTU.
answered Mar 8, 2016 by mvut Veteran of the Digi Community (11,963 points)
Thanks for your rapid response! I get as far as C:\Program Files (x86)\Digi\XCTU-NG but do not find a \workspace directory. Any ideas?
There's the problem.  You are going to need to re-install and make sure you are logged in as an Administrator.
Gottit! Thanks indeed - I seem to be sorted!
0 votes
You just need to run it as superuser: "sudo xctu" or you user needs to be in the sudoers group. when I try to run xctu without sudo I get this error:

"An error has occurred. See the log file
/home/jefferson/.eclipse/13786435/configuration/1498318675193.log."

To run "sudo xctu" in terminal I created a symbol link to app in /bin
"ln -s /opt/Digi/XCTU-NG/app /bin/xctu"
answered Jun 29, 2017 by jeffersonfp New to the Community (3 points)
...