Home/Support/Support Forum/Edgeser.sys causing blue screen Windows 7 32 bit USB 2
Welcome to Digi Forum, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Edgeser.sys causing blue screen Windows 7 32 bit USB 2

0 votes
I am running Windows 7 Ultimate 32 bit. Using Edgeport/4 for navigation computer. I am getting blue screen so started driver verifier which reports "DRIVER_VERIFIER_DETECTED_VIOLATION" caused by driver edgeser.sys version 5.70.105.
asked May 17, 2016 in USB by south New to the Community (4 points)

Please log in or register to answer this question.

6 Answers

0 votes
I would uninstall the EdgePort driver and reinstall the driver. Make sure you reboot the computer after uninstalling the driver.

EdgePort Uninstall:
http://knowledge.digi.com/articles/Knowledge_Base_Article/How-do-I-uninstall-the-EdgePort-drivers/?q=Edgeport+USB+%E2%80%93+All+model+USB-to-serial+converters+uninstall&l=en_US&fs=Search&pn=1


EdgePort Install:
http://knowledge.digi.com/articles/Knowledge_Base_Article/How-to-install-the-Edgeport-driver-in-Windows/?q=Edgeport+USB+%E2%80%93+All+model+USB-to-serial+converters&l=en_US&fs=Search&pn=1
answered May 17, 2016 by halovapor Veteran of the Digi Community (918 points)
0 votes
I had tried uninstalling and reinstalling, but still getting blue screen.

The computer is running navigation software, as soon as the program is started it is blue screening.

I haven't had any problems before using the Digi edgeport, I prefer them to say the Moxa serial to usb as you don't suffer from the "Crazy Mouse" with the edgeport.
answered May 17, 2016 by south New to the Community (4 points)
0 votes
What if you use Putty to try to access the comport and see if you get the blue screen?
answered May 17, 2016 by halovapor Veteran of the Digi Community (918 points)
0 votes
Yes, blue screen when accessing Com port using putty.
answered May 18, 2016 by south New to the Community (4 points)
0 votes
I would install the EdgePort on a different computer and see if the issue still occurs. If the issue still occurs, that would probably mean the EdgePort is defective.
answered May 18, 2016 by halovapor Veteran of the Digi Community (918 points)
0 votes
I tried it on another identical computer and the same problem blue screen. So I took a different PC to client to try and no problem.
answered May 20, 2016 by south New to the Community (4 points)
...