Home/Support/Support Forum/Programmable Xbee Serial Loop Back Test

Programmable Xbee Serial Loop Back Test

0 votes
I am working on a project with a programmable Xbee ZB. Currently using a XB24CZ7PITB which is an S2CTH Programmable version. I was trying to use one of your sample programs that come with the software, the Serial Loop Back Test. The code uploads fine, runs, and I can monitor it through a com port. The problem is that the data does not ever match. The data that it receives is changing and incrementing but is not right and cycles back and forth. Example below. What am I doing wrong? My end goal is to us a HX711 digital to analog converter with the programmable Xbee to wirelessly transmit a load cell reading but I don't wont to proceed until I can verify the sample code is working so that I can work from it.

o Application: SPI loopback example
o XBee module: S2CTH 32kB flash
o HW address : 00-13-a2-00-41-46-88-9a
o HW version : 0x2e44
o FW version : 0x4059


Data received:

00 00

Error @ 1 (got 00, expected 01)
81

Error @ 2 (got 81, expected 02)
01

Error @ 3 (got 01, expected 03)
82

Error @ 4 (got 82, expected 04)
02

Error @ 5 (got 02, expected 05)
83

Error @ 6 (got 83, expected 06)
03

Error @ 7 (got 03, expected 07)
84

Error @ 8 (got 84, expected 08)
04

Error @ 9 (got 04, expected 09)
85

Error @ 10 (got 85, expected 0a)
05

Error @ 11 (got 05, expected 0b)
86

Error @ 12 (got 86, expected 0c)
06

Error @ 13 (got 06, expected 0d)
87

Error @ 14 (got 87, expected 0e)
07

Error @ 15 (got 07, expected 0f)

88

Error @ 16 (got 88, expected 10)
08
asked May 25, 2016 in XBee Programmable Development by jkuntz05 New to the Community (0 points)

Please log in or register to answer this question.

1 Answer

0 votes
That is telling it to use the SPI bus. Are you sure you wanted to use the SPI bus and not the RF port?
answered May 27, 2016 by mvut Veteran of the Digi Community (11,445 points)
...