Home/Support/Support Forum/Initial setup concerns

Initial setup concerns

0 votes
I have recently purchased a pair of XTend – PKG (XTP9B-PKI-RA) modems to be used in the RS-232 path between a webcam and a telephone modem. (S/N 10070820 and S/N 100D0A36)

I have two issues that I need help with as I can’t make the system (out of the box) work:

First, the webcam contains a server that serves picture to a website via a dial-up telephone connection. The webcam sends a “+++” string to the modem to initial the dialing sequence. I see that the XTend also uses a “+++” string to put it into the command mode. To solve this problem, I will need to change the command sequence character (CC) to something other than “+++”. Correct? Will “- - -“ do the job, or should I choose a different string?

Second, notwithstanding the first issue above, I tried to verify the radio performance using the range test. In setting up the range test with the XCTU software, I find that I can’t discover the remote radio (S/N 100D0A36). The local radio (S/N 10070820) initially connected to the PC running the XCTU software, and I could add the local radio to the list of discovered radios, but I was unable to see or connect to the remote unit.

Now, after several additional attempts to do the range test, I can’t even connect the local radio to the XCTU. I tried the recover a radio module procedure, and XCTU reports that there was an “error in updating radio firmware” and “There is not an active bootloader in the module”.

I need some suggestions as what do next.
asked Oct 3, 2016 in XTend by glennec999 New to the Community (1 point)

Please log in or register to answer this question.

1 Answer

+1 vote
Yes, Changing Command Sequence character to anything else of your choice should do the job.


For second issue, if XBee Recovery tool of XCTU NG 6 is not helping then give a try to legacy XCTU 5.2.8.6. Recovery steps can be found here:
http://knowledge.digi.com/articles/Knowledge_Base_Article/Recovery-procedure-for-XTend/
answered Oct 4, 2016 by asgm Veteran of the Digi Community (1,408 points)
Thanks very much for you response.  Both answers solved my problems.
...