Home/Support/Support Forum/TCF not on my cci6 ul Pro image
Welcome to Digi Forum, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

TCF not on my cci6 ul Pro image

0 votes
I'm trying to load an application developed ( well the boiler plate 'hello' app ) from Eclipse to my cci6 UL board and as far as I can see TCF-agent is not running on the pro board so the TCF at the Eclipse side cant connect to the board. Digging around in the directories reveals that TCF is not even on my image.

I've tried to find an image that will go into my Pro board that has TCF but so far have been unsuccessful.

Can someone please point me in the direction of one!
asked Oct 25, 2017 in Embedded Devices by nimbusgb Community Contributor (109 points)

Please log in or register to answer this question.

1 Answer

0 votes
you'd have to build one:
1) install DEY: https://www.digi.com/resources/documentation/digidocs/90001547/#task/yocto/t_install_dey.htm

2) Create a new project for your platform:
https://www.digi.com/resources/documentation/digidocs/90001547/#task/yocto/t_create_build_projects_yocto.htm

3) modify it to enable debugging:
Configure image (local.conf) with extra debug features EXTRA_IMAGE_FEATURES = " eclipse-debug tools-debug debug-tweaks"

4) build, flash, enjoy debugging
answered Oct 25, 2017 by LeonidM Veteran of the Digi Community (3,359 points)
I think you missed the point. TCF is not running on the target platform so I can't transfer to the target using the standard Eclipse methods. It needed a target image to be loaded using the SD card method to get tcf running on the target first. I now have TCF running but Eclipse is not seeing the target ...... baby steps.... baby steps.

Increasing the root partition size and updating the root partition with the dey-image-qt-x11-ccimx6ulsbc.ubifs file from the online resources file uSD-card_images.zip got me a running TCF instance on the target.

Next question is how do I tell my development machine to include tcf in my builds? Do I need to?
I am not missing the point. I am Digi Tech Support engineer that get this question twice a week.
>TCF is not running on the target platform so I can't transfer to the target using the standard Eclipse methods.
TCF is not "not running" on target. It is missing on traget all together. Stock images do not have it included. The instructions above will produce DEY Yocto images that include TCF agent and other things you need to properly debug using Eclipse.

>Next question is how do I tell my development machine to include tcf in my builds? Do I need to?
Yes you do. Instructions above tell you how. If you have existing project just do this:
Configure image (local.conf) with extra debug features
EXTRA_IMAGE_FEATURES = " eclipse-debug tools-debug debug-tweaks"

Please note the space after "

This forum does not support attachements, but if you open a support case, i'll send you a document with all the steps needed to for application debugging - both Eclipse and QT creator.
Thanks, talked through this with Alfonso Martin Rey ( of Digi ) and we overcame this hurdle by using an image he generated.

Can I suggest that if you are getting this question twice a week then someone needs to look at your documentation? I don't know about anyone else but I find it somewhat challenging! :)

This is probably not the forum for discussing that aspect however!
Digi official documentation only contain information on what Digi officially supports. Eclipse development is not officially supported, thus the lack of official documentation on the matter.
We do not provide support for anything that is not specific to our hardware or software development. Yocto Eclipse development with DEY is not different than standard Yocto development with Eclipse and is well documented in the Yocto standard documentation.

See here for example:
https://wiki.yoctoproject.org/wiki/TipsAndTricks/RunningEclipseAgainstBuiltImage
...