Home/Support/Support Forum/WR21 failing CHAP authentication with Fairpoint Rad server
Welcome to Digi Forum, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

WR21 failing CHAP authentication with Fairpoint Rad server

0 votes
Hi everyone,

I'm attempting to use a WR21 to authenticate a PPPoE session with a Fairpoint DSL modem in bridge mode. I can see the CHAP request come in from the remote side, but it seems to be failing locally. I've double checked the username and password with Fairpoint and all is well, no trouble with the connection when testing with my laptop set up for a PPPoE session. I've attached a trace and screenshot of the ppp negotiation settings; I'm inexperienced setting up a WR21 for this purpose so any feedback would be greatly appreciated.

On second glance, it seems even the LCP process is failing sometimes--- any thoughts/common culprits here?

Hmmm, can't seem to paste in a screen shot or attach anything...
asked Apr 27, 2018 in Digi TransPort by Cam McNutt New to the Community (0 points)

Please log in or register to answer this question.

1 Answer

0 votes
You would need to switch analyser on the transport and select the PPP connection you are using for othentication.

it could be failing because the PPP neg has two many options enabled on the transport and the dls modem is refusing the request.

if you still have problems you should contact support with the ana trace

regards

James
answered May 4, 2018 by James.Wilson Veteran of the Digi Community (1,227 points)
...