Home/Support/Support Forum/Unable to open TCP socket to XBee Cellular 3G
Welcome to Digi Forum, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Unable to open TCP socket to XBee Cellular 3G

0 votes
We are using Digi Xbee Cellular 3G Global with provided KIT SIM.

We are using Xbee Cellular in transparent mode.

Firmware: FW ver 11310 Prod Build: Nov 8 2018 13:30:17
Hardware: 4441

No problem at all with outgoing connections with Eliza and our cloud servers.

We are facing issues in incoming connections; we are not able to open a socket TCP cnnection to the module following instructions found on documentation: "Transparent mode behaviour for incoming TCP connections".

Following settings used:

IP: 1
DO: 0
DL: 0.0.0.0
DE: 0x2616
C0: 0x2616

After waiting for netwok connection to estabilished (AI=0) we try to open a TCP socket connection to the Module IP (MY) through source port (C0).
Impossible to open the socket connection.

Tried a network reset (NR) to cut down all previous socket connections but no result.

Any help will be appreciated.

Regards,
Mikko







No problem in network connectivity and everything goes smooth with outgoing connections
asked Dec 21, 2018 in Digi Connect Cellular by elcontrol New to the Community (0 points)

Please log in or register to answer this question.

1 Answer

0 votes
I am guessing the IP address your module was getting isn't a public IP but a private one from the carrier's network.
answered Mar 26 by acpie360 New to the Community (1 point)
...