Home/Support/Support Forum/Can't get ConnectCore SBC IP address
Welcome to Digi Forum, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Can't get ConnectCore SBC IP address

0 votes
This quesintion is releated to the ConnectCore 6 SBC, I'm trying to find the ip addresss of the board so that I get download and debug to the board.

I'm following the doc at
https://www.digi.com/resources/documentation/digidocs/90002284/#task/eclipse_ide/new/3_launch_the_application_in.htm%3FTocPath%3DDigi%2520Embedded%2520Yocto%7CApplication%2520development%7CDevelop%2520using%2520command%2520line%7C_____3

it says I should get a message like this after a `ifconfig`

eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:11:22:33:22:11
inet addr:192.168.42.30 Bcast:192.168.42.255 Mask:255.255.255.0
inet6 addr: fe80::211:22ff:fe33:2211%lo/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:1071204 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:81475 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:119890110 (114.3 MiB) TX bytes:16714042 (15.9 MiB)

but in my board, I only got

eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:04:F3:12:12:D6
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:4 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:166 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:290 (290.0 B) TX bytes:28452 (27.7 KiB)

the ip address is missing. How should I get the ip address then?
asked Jan 2 in Linux by fei4xu New to the Community (0 points)

Please log in or register to answer this question.

1 Answer

0 votes
it looks like your board is configured to get IP via DHCP (as it should), but there is no DHCP server on your network. If so, either connect to a network with DHCP server, or configure for static IP
answered Jan 6 by LeonidM Veteran of the Digi Community (2,821 points)
...