Home/Support/Support Forum/Issue with installing Yocto firmware to ConnectCore 6
Welcome to Digi Forum, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Issue with installing Yocto firmware to ConnectCore 6

0 votes
My device is ConnectCore6 (Wi-i.MX6 Jumpstart Kit)
I connected the brand-new hardware and followed the instructions on :
https://www.digi.com/resources/documentation/digidocs/embedded/dey/2.4/cc6/yocto-gs_t_program-fw_cc6cc6plus

When I try to install the firmware but I have got an error.
The prompt is as follows:

=> \0x00
U-Boot 2013.04 - DUB-2.3.7.2 (Sep 14 2015 - 14:37:05)
CPU: Freescale i.MX6Q rev1.5 at 792 MHz
CPU: Temperature 23 C, calibration data: 0x55e4e169
Reset cause: POR
I2C: ready
DRAM: 1 GiB
MMC: FSL_SDHC: 0, FSL_SDHC: 1
In: serial
Out: serial
Err: serial
Board: ConnectCore 6 SBC v3
Variant: 0x02 - Consumer quad-core 1.2GHz, 4GB eMMC, 1GB DDR3, -20/+85C, Wireless, Bluetooth, Kinetis
Boot device: esdhc4 (eMMC)
PMIC: DA9063, Device: 0x61, Variant: 0x60, Customer: 0x00, Config: 0x56
Net: FEC [PRIME]
Hit any key to stop autoboot: 1 \0x08\0x08\0x08 0
=> run install_linux_fw_sd
## Error: "install_linux_fw_sd" not defined
=>

My SD card is SanDisk 2GB microSD card. It was formatted with FAT file syetem in an Ubuntu 16.04 virtual machine. The contents are decompressed from ccimx6sbc-installer.zip which is downloaded from the guide page.

=> fatls mmc 1
6868992 dey-image-qt-fb-ccimx6sbc.boot.vfat
754974720 dey-image-qt-fb-ccimx6sbc.ext4
11048448 dey-image-qt-fb-ccimx6sbc.recovery.vfat
5638 install_linux_fw_sd.scr
631 readme.txt
515072 u-boot-ccimx6dlsbc.imx
515072 u-boot-ccimx6dlsbc512mb.imx
527360 u-boot-ccimx6qsbc.imx
527360 u-boot-ccimx6qsbc2gb.imx
527360 u-boot-ccimx6qsbc512mb.imx
5638 uimage-ccimx6sbc.bin
11 file(s), 0 dir(s)
=> run install_linux_fw_sd
## Error: "install_linux_fw_sd" not defined
=>

Does anybody has got some ideas? Thanks.
asked Apr 4 in Linux by augustencian New to the Community (0 points)

Please log in or register to answer this question.

1 Answer

0 votes
you have older u-boot. First time follow the old instructions from here:
https://www.digi.com/resources/documentation/digidocs/90002284/#task/yocto/t_program_firmware_yocto.htm%3FTocPath%3DDigi%2520Embedded%2520Yocto%7CGet%2520started%7C_____3

=> fatload mmc 1 $loadaddr install_linux_fw_sd.scr
=> source $loadaddr
after first upgrade the new u-boot will be programmed and next time this command will work
answered Apr 5 by LeonidM Veteran of the Digi Community (2,991 points)
Thank you very much! it works.
no problem. Please "Select" an answer if it helped to let others know.
...