Home/Support/Support Forum/Why my WR21 disconnects after 2 minutes?
Welcome to Digi Forum, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Why my WR21 disconnects after 2 minutes?

0 votes
I setup a PPP client connection to a PPTP server running on a linux machine. The server looks to work fine, since I can connect with mobile client and Windows PPTP clients.
My problem is that WR21 establish a connections with PPTP server, gets ip address, and it look to be working fine.
But after 2.0 minutes it drops the connection.

WR21 log file reports:

15:10:54, 02 Aug 2019,PPTP Tunnel 1 down
15:10:54, 02 Aug 2019,PPTP Call 1 down
15:10:54, 02 Aug 2019,PPP 2 Out Of Service,Activation
15:10:54, 02 Aug 2019,PPP 2 down,LL disconnect
15:08:42, 02 Aug 2019,PPP 2 Available,Activation
15:08:41, 02 Aug 2019,PPP 2 up
15:08:38, 02 Aug 2019,PPP 2 Start IPCP
15:08:38, 02 Aug 2019,PPP 2 Start AUTHENTICATE
15:08:38, 02 Aug 2019,PPP 2 Start LCP
15:08:38, 02 Aug 2019,PPP 2 Start
15:08:38, 02 Aug 2019,PPTP Call 1 up
15:08:37, 02 Aug 2019,PPTP Tunnel 1 up

Server logfile:

Aug 2 pppd[12491]: local IP address x.y.z.k
Aug 2 pppd[12491]: remote IP address x.y.z.n
Aug 2 pptpd[12490]: CTRL: Session timed out, ending call
Aug 2 pptpd[12490]: CTRL: Reaping child PPP[12491]
Aug 2 pppd[12491]: Modem hangup
Aug 2 pppd[12491]: Connect time 2.0 minutes.
Aug 2 pppd[12491]: Sent 9828 bytes, received 9744 bytes.
Aug 2 pppd[12491]: MPPE disabled
Aug 2 pppd[12491]: sent [LCP TermReq id=0x3 "MPPE disabled"]
Aug 2 pppd[12491]: Connection terminated.
Aug 2 pppd[12491]: Exit.


I tried to change lots of parameters, but none fixed the issue.
Is there any place I have to look for?
Firmware is the latest but with also the previous one I had the same issue.

Thank you.
asked Aug 2, 2019 in Digi TransPort Cellular by ilcalmo New to the Community (0 points)

Please log in or register to answer this question.

...